Skift til OpenOffice – scor en million

Mere Version2:

Over 500 medarbejdere i grossist-virksomheden FTZ Autodele har fået skiftet Microsofts Officepakke ud med en gratis-version fra OpenOffice.org. Besparelse over én million kroner.

Og netop prisen har haft afgørende betydning i beslutningen om at droppe Microsoft Office-pakken, siger Lotus Notesansvarlig i FTZ Mads Andersen til Version2.dk.

»Vi har analyseret brugen af Office-pakken, og for langt de fleste medarbejdere er der tale om stærkt begrænset brug af de muligheder, der ligger i Office, så derfor er der heller ikke grund til at bruge forholdsvis mange penge på noget, som brugerne reelt ikke anvender,« siger han.

Ifølge Mads Andersen har selve implementeringen forløbet forholdsvist gnidningsløst, og der har kun været meldt om begrænset frustration over, at medarbejdere skulle sige farvel til den vante Office-pakke.

Det er det danske konsulenthus Symfoni, der har forestået implementeringen og de har også udviklet integration mellem OpenOffice og FTZ’s omfattende Notes-løsning…

Det fremgår også, at man har beholdt nogle Office-licenser af hensyn til nogle meget komplicerede regneark, som det ikke umiddelbart var let et portere, men som heller ikke alle medarbejdere havde brug for. En god, pragmatisk løsning – regnearkene kan naturligvis også konverteres og komme til at virke i OpenOffice, men det kan alt andet lige også komme til at tage tid, og det har man så fået nu.

En god, pragmatisk løsning – og en million sparede kroner på at skifte til fri software. Måtte mange flere følge efter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.