Mere apartheid mod udlændinge

Regeringen vil nu begrænse “udlændinges” ret til det, de kalder basale velfærdsydelser – såsom folkeskoler og lægebesøg. Det næste bliver vel, at de ikke må gå på fortovene, som også er financieret over skatten.

Politiken skriver:

Regeringen varsler nu et opgør med udlændinges adgang til basale danske velfærdsgoder som lægebesøg, folkeskole og kontanthjælp, skriver Berlingske Tidende.

Et udvalg med repræsentanter fra flere ministerier skal kigge på mulighederne for at udvide ordninger om optjeningsprincip for velfærdsydelser, så udlændinge må vente en årrække, før de får adgang til velfærdstilbud, når de kommer til Danmark.

»Der er noget grundlæggende forkert ved, at man kan komme til Danmark, og så åbner skattekisten sig med det samme, uden at man bidrager. Derfor vil vi kigge fordomsfrit på optjeningsprincipper inden for de økonomiske ydelser, sundhedsområdet og folkeskolen. Vi kigger på det hele«, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

Der er noget grundlæggende forkert ved et samfund, hvor “udlændinge” udnævnes til andenrangsborgere, der ikke har adgang til grundlæggende menneskerettigheder som sundhed og uddannelse.

Der er åbenbart ingen grænser for, hvor langt regeringen vil gå for at holde kvalificerede og intelligente udlændinge fra Danmark. Hvem kunne drømme om at flytte til et totalitært apartheid-land, der bygger på forestillingen om “national (r)enhed”, og hvor vejret oven i købet er dårligt? Efterhånden ingen ved deres fornufts fulde brug.

4 thoughts on “Mere apartheid mod udlændinge”

 1. De får adgang til alle basale velfærdsydelser, da nytilkomne udlændinge forpligtes til at tegne en sundhedsforsikring i forbindelse med deres opholdstilladelse. Indvandrere vil altså fortsat have fuld adgang til hospitaler, skoler m.m.

  Flygtninge vil, iflg. LA, være undtaget.

 2. Står der ikke noget om i den artikel, jeg linker til. Og hvad i al verden er der også galt med de eksisterende regler? Det er da bare besværligt med lovgivning, der stiller forskellige borgere forskelligt … der er intet vundet og meget tabt med den diskrimination, der her lægges op til.

 3. Det handler ikke bare om “fine” fornemmelser om ligeværd og menneskesyn (et ord som DF vil have fjernet fra ordbogen). Forslaget kan direkte koste Danmark penge, og det får DI på banen
  http://politiken.dk/politik/ECE1153114/di-advarer-regeringen-skraem-ikke-udlaendinge-vaek/

  Eventuelle sparede udgifter ved apartheid systemet vil blive væltet over på dansk erhvervsliv som må kompensere de udlændinge som virksomhederne er nødt til at tiltrække (eller mere sandsynligt: virksomheder med et bare minimum af globale aktiviteter vil placeres deres hovedkvarterer og udviklingsafdelinger i lande hvor de kan ansætte de medarbejdere som de ønsker uden økonomiske forvridninger, og velstanden i Danmark vil stille og roligt falde).

  Udtalelsen “Der er noget grundlæggende forkert ved, at man kan komme til Danmark, og så åbner skattekisten sig med det samme, uden at man bidrager.” er i øvrigt totalt absurd, når man tænker over hvor mange stramninger der er gennemført på indvandringsområdet.

  Medmindre man anser globaliseringen af erhvervslivet for et midlertidigt fænomen, som snart driver over, er dette forslag økonomisk hul-i-hovedet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.