Til forsvar for Bashy Quraishy

Nogen gange slipper man for at skrive tingene selv – denne gang  har Mogens Michaelsen allerede klaret ærterne:

TV 2 Nyhederne skriver idag, at Naser Khader beskylder integrationsdebattøren Bashy Quraishy for at være “landsforræder af værste skuffe” på grund af en video han har på Youtube.

Det er vildt overdrevet og fordrejet fra Naser Khaders side!

Jeg har set videoen, og synes at langt det meste af det, Quraishy siger her, faktisk er rigtigt. Man kan kritisere nogle enkelte punkter, men manden har ret i, at de islamofobiske holdninger i DF desværre har præget Danmark i uhyggelig grad. En seriøs debat om disse racistiske holdninger er påkrævet her i landet. Men desværre tør de fleste andre politikere ikke at tage tyren ved hornene, ligesom medierne også nærmest går uden om det.

Da TV 2 Nyhederne har valgt ikke engang at bringe et link til videoen, bringer jeg den her:

Tjah – se videoen og døm selv.

Her er min dom: Bashy Quraishy er en hædersmand. Naser Khader er et fjols.

Hvad er der mere at sige?

3 thoughts on “Til forsvar for Bashy Quraishy”

  1. Når man taler til et udenlandsk publikum, så hører de ikke begge sider af historien. Derfor har man en moralsk forpligtelse (overfor sit publikum) til at komme godt rundt om sagen, præsentere modargumenter etc. Den moralske forpligtelse overfor publikum lever BQ ikke op til, de folk der vurderer Danmark i forhold til den video ender med et misvisende billede.

    Jeg er enig med Khader (se der er et hædersmenneske), selvom landsforræder er lidt for meget en sprogblmst til min sag.

  2. Jansen: Sludder og vrøvl. Quraishy forsøger ikke at vinde forståelse for Dansk Folkepartis udbredelse og synspunkter, han forsøger at gøre udlandet opmærksom på, hvordan retorikken mod muslimer er forværret i Danmark i de senere år.

    For de historisk interesserede kunne det (som jeg selv mange gange har gjort opmærksom på, og som andre, der er meget klogere end mig, også vender tilbage til gang på gang) være relevant med en sammenligning med den klassiske europæiske antisemitisme. Det er stort set de samme kræfter, der er på spil. Det er i mine øjne prisværdigt, at Quraishy vil gøre udlandet opmærksom på de holdninger til muslimer og islam, der har vundet alt for stor udbredelse i de senere år.

    Og “landsforræder” er altså ikke bare en “sprogblomst”. Det er en beskyldning om at have begået en forbrydelse, der i gamle dage blev straffet med døden, og som i dag straffes med fængsel indtil 16 år, jfr. straffelovens §12.

    At antyde, at Bashy Quraishy skulle have gjort sig skyldig i en sådan forbrydelse, fordi han har brugt sin ytringsfrihed, er helt hen i vejret. Og så lidt til. Jeg har svært ved at se, hvordan det kan være en “hædersmand” værdigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.