– fordi tiden kræver et MODSPIL

Hvem åbner Koranen - ny bog af Carsten Agger!


02. Feb 2013

Hør om hackere og bogproduktion på Aarhus Hovedbibliotek 5. februar kl. 19.00!

 

Open Space Aarhus' traditionsrige Tech Talk Tuesday eller T³ afholdes i februar måned på Hovedbiblioteket i Århus.

Jeg holder selv et kort foredrag om, hvordan man kommer i mål med et bogprojekt og hvilke digitale værktøjer man med fordel kan bruge - og hvorfor. Dette vil naturligvis give et indblik i den proces, der førte frem til udgivelsen af min bog Hvem åbner Koranen.

I øvrigt er der et spændende foredrag ved Flemming Frandsen om, hvad en "hacker" egentlig er, og hvad sådan én laver. Dette fortæller selvfølgelig også noget om, hvad vores lokale hackerspace Open Space Aarhus (OSAA) er for noget, og hvad det kan.

T³-arrangementet er en del af OSAAs samarbejde med Aarhus Folkelab. Du kan se hele programmet for dette samarbejde her.

Jeg håber at se mange af jer på dagen.


29. Jan 2013

Valhalla - Battle of the Vikings

 


Valhalla er en ambitiøs MMA-turnering, der arrangeres af kampsportsklubben The Colosseum, hvor jeg selv træner. Som det fremgår af videoen, foregår det i Ridehuset i Århus lørdag den 9. marts.

Traileren er lavet af Arash Shadeh-mohammadi.


11. Jan 2013

"Hvem åbner Koranen" - nu på biblioteket

 


Som det fremgår af billedet, kan min nye bog "Hvem åbner Koranen" nu lånes på adskillige biblioteker rundt om i landet. Billedet er taget i dag på Hovedbiblioteket i Aarhus.

Du kan selvfølgelig også købe bogen f.eks. ved at klikke her.


09. Dec 2012

Ny hjemmeside: Tine Carlsen

 
Tine Carlsens hjemmeside

Et af de projekter, jeg har arbejdet på i min fritid i de seneste måneder, er en hjemmeside til billedkunstneren Tine Carlsen. Tine er en af mine gamle venner fra Randers (hvor hun så vidt jeg husker ikke har boet siden 1983 - ja, det er så længe siden!) og er egentlig uddannet skuespiller, men har i mange år arbejdet med at lave billeder og collager. Jeg lavede det meste af arbejdet på siden i september måned, og den gik "live" i slutningen af oktober efter en del smårettelser.

Designmæssigt er der ikke noget fancy – jeg er gået efter at holde et enkelt udtryk, der ikke tager opmærksomheden fra de meget flotte billeder. Så gå gerne ind på siden og nyd hendes kunst!

Spundet ind

Tine25 web


21. Nov 2012

Støttekoncert for Syrien

 

Jeg kan ikke selv være i København den 6. december, men dette er, hvad jeg ville gøre, hvis jeg kunne:
Kom og oplev Outlandish, Katrine Gislinge, Lars H.U.G., Middle East Peace Orchestra med bl.a. Fatma Zidan samt mange flere fantastiske kunstnere til en 5 timer lang koncert med pauser og mulighed for køb af mad og drikke. Alle kunstnere optræder gratis, og alle pengene går ubeskåret til syriske flygtningelejre

Målet er at indsamle 600.000 kr som skal gå ubeskåret til Syriens ofre- især kvinder og børn- uanset religion eller politisk ståsted. Støtten distribueres ud fra apolitiske og upartiske principper.

Vær med til at sprede ordet og giv Jeres støtte ved at deltage i koncerten og ved aktivt at sende plakaten videre til jeres netværker.


20. Oct 2012

Erik Piña Agger, 1990-2012

 
Erik Aggers gravsted
Erik Aggers gravsted
Min søn Erik er død, hvilket er en af forklaringerne på den relative tavshed her på siden.

Randers Amtsavis, 23. august 2012:
Nekrolog over Erik Agger

Den omtalte hjemmeside kan ses her. Du kan se et af hans malerier herunder.


14. Dec 2010

Stemmer for et mangfoldigt Danmark

 


Folkekor d. 17/12 kl 17-18 foran Folketinget for et mangfoldigt Danmark, som det fremgår.


12. Sep 2010

Åbningsreception i Open Space Aarhus den 18. september

 
Pressemeddelelse fra Open Space Aarhus:

ÅBNINGSRECEPTION

Efter en sommer med masser af hårdt arbejde og slid kan Open Space Aarhus nu stolt præsentere Danmarks største hackerspace, med andre ord har kodekarle, elektroniknørder, linuxfreaks, robotbyggere og teknisk interesserede i al almindelighed, endelig fået et mødested i Århus.

Foreningen Open Space Aarhus vil fejre vores successfulde opstart og de fede lokaler med en workshop og åbningsreception:

Den 18. september 2010, på Bryggervej 30, 8240 Risskov.

Program:
  • 14-17: Workshop i circuit-bending med det københavnske band Bend-O-Rama, som afsluttes med en koncert/lydoplevelse kl 17-18. (støttet af Fritids- og Kulturforvaltningen, Århus Kommune)
  • 19:00 : Åbningsreceptionen starter, og byder på blandt andet:
    • Velkomsttale ved formand Helle Friis Petersen
    • Tale ved Poul-Henning Kamp.
    • Live musik.
    • Festligholdelse af den Internationale Talk Like A Pirate Day.
Om Open Space Aarhus

Open Space Aarhus er en forening, som har til formål at skabe et åbent fysisk rum i Århus, hvor teknisk interesserede og kreative mennesker kan mødes om åben teknologi, udveksle erfaringer og idéer, og ikke mindst socialisere og skabe kontakter til ligesindede.

OSAA startede på Bryggervej den 1/6 og har på den korte tid fået over 140 medlemmer, blandt andet er der kommet mange medlemmer til fra de, nyligt nedlagte, Linux og Unix brugergrupper ØJLUG og AAUUG.

OSAA afholder den første tirsdag i hver måned en foredragsaften (Tech Talk Tuesday, forkortet T³) med 4-6 tekniske lyn-foredrag. T³ bliver typisk besøgt af mellem 50 og 60 deltagere.

Hackerspace

Et værksted ikke ulig Huset - og alligevel ganske anderledes. Her er vægten på at undersøge og bruge teknologi. Grundpræmissen er at give interesserede mulighed for at undersøge, ændre, lege med og skabe den teknologi som omgiver os i dagligdagen. Open Space Aarhus har personlige medlemsskaber: for 150.- om måneden får man en nøglechip og fri adgang til lokalerne. Der er mødelokaler med mulighed for at sidde og arbejde på sin computer og så er der et velassorteret elektronik og mekanik værksted. Derudover har OSAA livsnødvendigeheder som sofahjørne med biblioktek og mulighed for at få noget at drikke.

Hackerspaces er et internationalt fænomen.

Brugere

Den åbne struktur betyder at alt der sker er skabt af og for medlemmerne.

Seniorer Uden Grænser samler brugte pc'er og sender dem til ulande.

Ubuntu Community Days Lærer folk om Ubuntu og arbejder på at forbedre Ubuntu (GNU/linux)

Hack Århus roder primært med forskelige elektronik projekter.

Drupal - brugergruppe for Open Source CMS'et Drupal som driver mange store websites.

Mere information

Yderligere information samt eventuelle opdateringer kan findes på

http://fest.osaa.dk.


03. Mar 2009

Einsteins univers i Gamma

 


Min anmeldelse af professor Helge Krags Einsteins univers bliver bragt i en forkortet og efter min egen mening lidt bedre version i det seneste nummer af Gamma, tidsskrift for fysik.

Hvis man ikke har hørt om Gamma før, så skriver de selv andetsteds, at
GAMMA er et tidsskrift for fysik der, udgives af Niels Bohr Institutet. Det udkommer 4 gange om året og er gratis. Det blev stiftet i 1971 og har et oplag på 3000 eksemplarer. Målgruppen er fortrinsvis forskere, fysikstuderende og gymnasielærere.
Link til Gamma nr. 152
Link til PDF-udgave af selve anmeldelsen, der tidligere blev bragt her.


30. Oct 2008

Meld dig ud af Folkekirken

 
Ingen Kirkeskat!
IngenKirkeskat.dk - vejledning i at melde sig ud og spare penge oven i købet.

Har du det som jeg? Er du døbt, vadede du bevidstløst gennem konfirmationen og forblev medlem af Folkekirken op gennem årene, simpelt hen fordi kirken er så irrelevant for dit daglige liv, at det ikke forekommer at være umagen værd at finde ud af, hvordan man melder sig ud?

Kunne du tænke dig oven i købet at spare 2000 kroner eller mere om året i skat?

Så er hjemmesiden IngenKirkeskat.dk måske noget for dig. Den kan hjælpe dig på to måder:

Du kan enten kan gå ind og læse IngenKirkeskat.dk's vejledning, eller du kan indtaste nogle få oplysninger om dig selv, læne dig tilbage og lade IngenKirkeskat.dk gøre arbejdet for dig.

Vælger du at gøre det selv, skal du tage en kopi af din dåbsattest, finde ud af, hvilket sogn, du tilhører, sende et brev til præsten i dette sogn sammen med et brev om, at du melder dig ud, og vente.

Vælger du at lade IngenKirkeskat.dk gøre det, skal du bare indtaste oplysningerne og vente.

I begge tilfælde vil du efter 3-6 uger med posten modtage en ny dåbsattest, hvoraf det fremgår, at du er udmeldt af Folkekirken.

Keine Hexerei, nur Behändigkeit! Hvis du vælger at lade IngenKirkeskat.dk stå for udmeldelsen, skal du herefter indbetale kr. 49,- på firmaets bankkonto.

Jeg valgte selv den sidste mulighed, og har netop med fornøjelse indbetalt de 49 kroner som tak for en hurtig og effektiv ekspedition.

Jeg har længe tænkt på at bringe mit formelle tilhørsforhold til Folkekirken i overensstemmelse med min følelsesmæssige og religiøse tilknytning til kirken og kristendommen (nemlig ingen), men har aldrig rigtig orket at finde ud af, hvad der skulle til. Og når man så endelig var i gang, kunne jeg såmænd også godt tænke mig at spare de over 3000 kroner om året, jeg hidtil har betalt i ganske formålsløs kirkeskat.

IngenKirkeskat.dk har gjort det let for mig, og det er faktisk ikke så lidt af en lettelse.

Link: IngenKirkeskat.dk.


<< Sidste 10    Næste 10 >>